dissabte, 2 de juny del 2012

tots tenim vicis

per què aquesta mania d'agafar llibres quan saps que pot ser no tindràs temps per llegir-los? quan el camí és massa curt com per obrir el llibre o quan has quedat amb algú per parlar o veure una pel·lícula? per què sempre trobar espai per a uns quants llibres a la motxila? 

pot ser per la  bellesa, o siga, per la protecció. pot ser mentre mire per la finestra de l'autobús, a dues parades de baixar-me'n, tinga la necessitat urgent de llegir unes línies i ratllar algunes idees o alguns adjectius. o quan l'altre fa tard un dia de València xafogosa, i fuges de l'espera llegint, tancant la veu interior i deixant pas a la veu d'un altre. pot ser per tot això o només pot ser per notar que tinc un bot salvavides a l'esquena. 

llegir per ser més lliure, llegir per saber més de la vida, llegir per salvar-te. 
llegir per arribar a estar més còmoda, o siga ser més tu, a la vida. 

dur llibres perquè et recorden el llegir. 



4 comentaris:

  1. Un bot salvavides a l'esquena... o potser per jugar a amagar-se, a desaparèixer d'aquella escena que no ens és còmode.

    ResponElimina
  2. "o quan l'altre fa tard un dia de València xafogosa, i fuges de l'espera llegint, tancant la veu interior i deixant pas a la veu d'un altre."...jo potser ho faig més a Barcelona...però és així mateix.
    I no només quan esperes algú...sempre que vols tancar la veu interior el millor és endinsar-te en un llibre...jo noto que quan estic llegint un bon llibre, un d'aquells que em fa gaudir en cada pàgina, estic millor, estic més relaxada, més tranquil·la, més centrada, i no només quan l'estic llegint en el moment...estar amb un bon llibre em canvia el color dels dies i em dóna una seguretat que trobo a faltar quan no m'acompanyen les paraules...

    delesparaules

    ResponElimina
  3. Magnífica entrada. "dur llibres perquè et recorden el llegir. " Si, i quan la llibretera et pregunta -Vols una bossa? respondre, no el vull dur a les mans. Com si el tacte anticipés l'encontre futur.

    ResponElimina
  4. completament d'acord amb els tres, això a mi també em passa. si al cap i a la fi, ens assemblem molt, quan llegim... -i s'assembla el nostre perquè llegim.


    Bona nit

    ResponElimina